Zoodag

Zoodag er et årligt tilbagevendende spejderarrangement, som blev afholdt første gang i 1975. Dengang var det spejdere i NOB-distriktet som blev inviteret (Nordsjællands- og Bornholms Distrikt). Siden da er der ændret en del på spejderkorpsets opdelinger i divisioner, og nu er det Ege, Ravnsholt og Øresund Divisioner, som deltager i Zoodag.

Der arrangeres særtog fra stationerne i spejdernes byer og til Valby station, hvorfra man går i 2 optog til Zoologisk Have. Hvert optog ledsages af et tamburkorps og der er tilknyttet trafikvagter, som passer på spejderne, når optoget begiver sig ud på Valby Langgade og Roskildevej. Heldigvis plejer politiet også at dukke op for at hjælpe med afviklingen af trafikkken. Når 2.000 spejdere går i optog resulterer det i en del ventetid for bilisterne. Desuden skal optog fortsætte med at gå uanset om der skal passeres et kryds, hvor der er rødt lys.

I Zoo bydes velkommen og herefter går spejderne ud på forskellige opgaveløb, som er tilpasset deres aldersgruppe. Et år har mikroerne f.eks. lavet foder til bjørnene og derefter fodret dem, mens minierne har forsøgt at klare sig som aber, juniorerne har gættet lorte, foder, kranier og meget andet og storspejderne har smagt på melorme, fodret slanger med levende mus eller dissikeret en laks, som de først skulle slå ihjel.

Løbet varer ca. 3 timer i alt og herefter er der kåring af de bedste patruljer, præmieoverrækkelse og til slut optoget retur til stationen og særtoget hjem igen. Dagen varer ca. fra kl. 9-16.30, og det er en lang dag for de fleste. Der er mange indtryk, der bliver gået en hel del og så er det som regel super godt vejr.

For evt. yderligere information kan Zoo-teamet kontaktes: info@zoodag.dk.